EKAMANT

EKAMANT

EKAMANT je osnovan davne 1928.godine duboko u srcu švedskih šuma u gradiću Markaryd. Njihovo dugogodišnje znanje se prenosi sa generacije na generaciju uz konstantno usavršavanje, sa ciljem pronaći načine da EKAMANT proizvodi budu što efikasnija podrška kupaca i njihovih proizvoda. Njihova vizija je da izađu iz ustaljenih načina brušenja i pruže inovativna rješenja za dobrobit sadašnjih i budućih generacija.

Najprisutniji su na polju brušenja u drvnoj industriji u svim fazama brušenja sirovih materijala (masiv, furnir, medijapan) i u međufaznom brušenju (temeljni lakovi). Prvi u svijetu su napravili antistatičku traku 1975.godine. Osim u drvnoj prisutni su u metalnoj i nemetalnoj industriji (staklarske i umjetničke radionice, obradi kamena i drugih građevinskih materijala).

ecamont_6
ecamont_5
ecamont_4

Poruka njihovih tehnologa je: ”Završna obrada je najbitnija u vizuelnom efektu nekog proizvoda. Trošak premaza u gotovom proizvodu iznosi oko 10%, a trošak brusnog materijala ne prelazi 1,5% ali bitno utiče na potrošnju raznih premaza. Izborom lošijeg brusnog materijala i neadekvatne primjene istog, trošak boje i lakova može biti dvostruko veći a vizuelni efekat mnogo lošiji.”

EKAMANT-ov asortiman za naše tržište sadrži preko 300 različitih proizvoda za brušenje drveta, metala, kamena, stakla, plastike… U ponudi imamo uske i široke fabrički slijepljene trake, razne rolne na papiru i platnu, brusne diskove i sunđere za drvnu industriju, rezne, brusne ploče i lamelne diskove za metalnu industriju, dijamantske rezne ploče za građevinarstvo(granit, kamen, keramika) i brusne frankfurt diskove i četke za poliranje mermera.

Najkompletniji smo na našem tržištu po pitanju brušenja i možemo reći da ne postoji stvar koju treba obrusiti a da nemamo rješenje i adekvatan proizvod. Osim proizvoda za brušenje u ponudi imamo rezno-brusne materijale za metalnu industriju i građevinarstvo.

ecamont_3
ecamont_2
ecamont_1
ekamant_8
ekamant_7
ekamant_9
ekamant_10

Imate pitanja? Kontaktirajte nas